Η Σιωπηλη θεραπια

Η Σιωπηλή Θεραπεία συμπληρώνει ιδανικά την παραδοσιακή θεραπεία μέσω ομιλίας, προσφέροντας έναν διαφορετικό δρόμο προς την ίαση. Ενώ είμαστε πλήρως συνειδητοί και βαθιά χαλαροί, αυτή η μέθοδος ενεργοποιεί τον «εσωτερικό μάρτυρα» μέσα μας, απελευθερώνοντας στον κατάλληλο χρόνο για εμάς, τα  βαθιά ριζωμένα συναισθηματικά ζητήματα.

Ο βαθύτερος, ασυνείδητος νους κρατά τις ρίζες των διαταραχών, της συναισθηματικής δυσφορίας, και των «άλυτων»  καταστάσεων μας. Αυτά τα ρήγματα στην ψυχή μας, μας οδηγούν στη θεραπεία, όπου παίρνουμε το χρόνο, ώστε να τα εξερευνήσουμε και να τα πλαισιώσουμε  συζητώντας τα με έναν θεραπευτή. Ωστόσο, όταν στρεφόμαστε προς τα μέσα, μπορούμε να κατανοήσουμε τις ρίζες των προβλημάτων και να γίνουμε οι ίδιοι οι θεραπευτές μας. Παρατηρώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, αναπτύσσουμε την ικανότητα της διάκρισης, ώστε να αισθανόμαστε τον αληθινό μας εαυτό, την βαθιά επιθυμία του, και εξερευνούμε τρόπους και δράσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα.

Η Σιωπηλή Θεραπεία είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για όσους έχουν έντονη εσωτερική επιθυμία να αυτό-θεραπευτούν ή αισθάνονται ότι έχουν στερέψει από λόγια. Αν και μπορεί να ακούγεται «μαγική», είναι στην πραγματικότητα μια καλλιέργεια της έμφυτης ικανότητάς μας να συνδεθούμε με την ευφυή πλευρά του εαυτού μας ώστε να  γίνουμε κύριοι της ύπαρξής μας.

Η Σιωπηλή Θεραπεία, συχνά συνδέεται με πρακτικές όπως ο διαλογισμός, ή η βαθιά χαλάρωση, όμως η συνειδητή σιωπή, απλά δανείζεται στοιχεία τους. Η σημαντική προσφορά της θεραπείας, είναι ότι διευρύνει την επίγνωση. Όταν καλλιεργούμε την επίγνωση, δημιουργούμε χώρο μεταξύ των αντιδράσεων και των εμπειριών μας, επιτρέποντάς μας να λαμβάνουμε πιο συνειδητές και σκόπιμες αποφάσεις.

Καλλιεργώντας την επίγνωση, αντί να καθοδηγούμαστε από ασυνείδητες συνήθειες ή εξωτερικές επιρροές, γινόμαστε πιο ευαίσθητοι σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία για εμάς και μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε τις πράξεις μας με τις αξίες και τις προθέσεις μας.

 μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το άγχος, να ενισχύσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και, τελικά, να ζήσουμε τη ζωή μας αυθεντικά και με πληρότητα.

η Σιωπηλή Θεραπεία μας βοηθά να επανασυνδεθούμε με τον εσωτερικό μας εαυτό, προάγοντας ένα αίσθημα ειρήνης και σαφήνειας.